Pide Çeşitleri Nelerdir?
13 Temmuz 2024

Pide Çeşitleri Nelerdir?

Pide Çeşitleri

Pide çeşitleri, günümüzde farklı türleri ile toplum tarafından en çok tüketilen hamur işlerindendir. Ülkemizin dört bir yanında çeşitli şekillerde yapılan pideler, yörelerin kültürlerine ve zevklerine göre farklılık göstermektedir. Doğu bölgemizde acılı ve bol etli pideler tercih edilirken, batı bölgelerimizde daha hafif ve zeytinyağlı pide çeşitleri tercih edilmektedir. Her bölgenin birbirinden apayrı lezzete sahip pideleri bulunmaktadır. Pide, un ve su ile yapılan hamurların üzerlerinin şekillendirilmesi veya çeşitli sebze türlerinden oluşan harcın eklenmesi ile oluşmaktadır. Kişiler, zevklerine ve damak tatlarına göre istedikleri harcı pidenin içerisine ekleyerek kendilerine özel pideler hazırlayabilirler.


  • Kıymalı Pide: Orta yağlı kırmızı etin içerisine robottan çekilmiş biber, soğan ve sarımsakların eklenmesiyle hazırlanan harç, daha önceden mayalanmış olan hamurun üzerine ilave edilerek fırına sürülür. 200 derecelik fırında pişirildikten sonra bol limon ve ayran ile sunuma hazır hale gelir.
  • Peynirli Pide: Lor peynirinin içerisine yeşil soğan, maydanoz ve kekik eklenmesiyle hazırlanan harç, daha önceden mayalanmış olan hamurun üzerine eklenerek fırına sürülür. 200 derecelik fırında pişirildikten sonra sıcak çay eşliğinde sunuma hazır hale gelir.
  • Ispanaklı Pide: Ufak biçimde doğranan ıspanaklar, tencerede soğan ve zeytinyağı ile kavrularak harç hazırlanır. Mayalanmış olan hamurun üzerine ilave edilerek 200 derecelik fırına sürülerek pişirilir. Sıcak çay ile sunuma hazır hale getirilir.
  • Patatesli Pide: Tencerede haşlanmış olan patatesler soyularak püre haline getirilir ve içerisine sıvı yağ ile acı baharat eklenerek harç hazırlanır. Bu harç, daha önceden mayalanmış olan hamurun üzerine eklenerek fırına sürülür. Pişirildikten sonra patatesli pide olarak sunuma hazır hale gelir.
  • Çökelekli Pide: Çökelek ile çeşitli yeşilliklerin karıştırılarak hazırlanan harç, daha önceden mayalanmış olan hamurun üzerine ilave edilerek fırına sürülür. 200 derecelik fırında pişirildikten sonra sunuma hazır hale gelir.
  • Tavuklu Pide: Ufak şekilde doğranmış tavukların içerisine sıvı yağ ve baharat eklenerek hazırlanan harç, daha önceden mayalanmış olan hamurun üzerine eklenerek fırına sürülür. 200 derecelik fırında pişirildikten sonra tavuklu pide olarak sunuma hazır hale gelir.
  • Kaşarlı Pide: Kaşar peynirinin rendelenerek hazırlanan harç, daha önceden mayalanmış olan hamurun üzerine eklenerek fırına sürülür. 200 derecelik fırında pişirildikten sonra sıcak çay ile sunuma hazır hale gelir.
  • Kușbașılı Pide: Orta yağlı kırmızı etin kușbașı halinde kesilerek içerisine baharat eklenmesi ile hazırlanan harç, daha önceden mayalanmış olan hamurun üzerine eklenerek fırına sürülür. 200 derecelik fırında pişirildikten sonra sunuma hazır hale gelir.
  • Sucuklu Pide: Kare şeklinde doğranmış sucuklar, daha önceden mayalanmış olan hamurun üzerine eklenir. İsteğe bağlı olarak hamurun ve harcın üzerine yumurta ilave edilip fırına sürülür. 200 derecelik fırında pişirildikten sonra sunuma hazır hale gelir.

Ekstra Bilgiler

Pide çeşitleri içerisine ilave edilebilecek başka pideler de mevcuttur. Hemen hemen birçok kişinin tercih ettiği ve doya doya yediği bu pideler yaygın bir şekilde tüketilmektedir. Kişiler, damak tatlarına ve zevklerine göre pidenin harcını hazırlayıp hamur ile birleştirerek pide çeşitleri içerisine ilave edebilirler. Belirttiğimiz pideleri dışarıda temin edebildikleri gibi evlerinde de çok kolay bir şekilde yapabilirler. Kişilerin fazla zamanlarını almadan hazırlayacakları bu pide çeşitleri ile ana yemek ihtiyaçlarını karșılamıș olacakları gibi evlerine gelen misafirlere de lezzetli pide çeşitlerinden sunabilirler.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tezgah Çeşitleri Nelerdir?

Tezgah Çeşitleri Nelerdir?

Ana Yemek Çeşitleri Nelerdir?

Ana Yemek Çeşitleri Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çadır Çeşitleri Nelerdir?

Çadır Çeşitleri Nelerdir?

Kolye Çeşitleri Nelerdir?

Kolye Çeşitleri Nelerdir?

Virüs Çeşitleri Nelerdir?

Virüs Çeşitleri Nelerdir?

Doğru Çeşitleri Nelerdir?

Doğru Çeşitleri Nelerdir?

Motosiklet Çeşitleri Nelerdir?

Motosiklet Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Yangın Çeşitleri Nelerdir?

Yangın Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Kırmızı Biber Çeşitleri Nelerdir?

Kırmızı Biber Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Tuğla Çeşitleri Nelerdir?

Tuğla Çeşitleri Nelerdir?

Kayaç Çeşitleri Nelerdir?

Kayaç Çeşitleri Nelerdir?

Yazı Çeşitleri Nelerdir?

Yazı Çeşitleri Nelerdir?

Yeşil Salata Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Salata Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Çeşitleri Nelerdir?

Hamur Çeşitleri Nelerdir?

Asma Tavan Çeşitleri Nelerdir?

Asma Tavan Çeşitleri Nelerdir?

Tabanca Çeşitleri Nelerdir?

Tabanca Çeşitleri Nelerdir?

Atık Çeşitleri Nelerdir?

Atık Çeşitleri Nelerdir?

Kahvaltı Çeşitleri Nelerdir?

Kahvaltı Çeşitleri Nelerdir?

Kokteyl Çeşitleri Nelerdir?

Kokteyl Çeşitleri Nelerdir?

İncir Çeşitleri Nelerdir?

İncir Çeşitleri Nelerdir?

Saksı Çiçek Çeşitleri Nelerdir?

Saksı Çiçek Çeşitleri Nelerdir?

Yüzük Çeşitleri Nelerdir?

Yüzük Çeşitleri Nelerdir?

Yapısına Göre Fiil Çeşitleri

Yapısına Göre Fiil Çeşitleri

Et Çeşitleri Nelerdir?

Et Çeşitleri Nelerdir?

Tost Çeşitleri Nelerdir?

Tost Çeşitleri Nelerdir?

Engellilik Çeşitleri Nelerdir?

Engellilik Çeşitleri Nelerdir?

Dolap Çeşitleri Nelerdir?

Dolap Çeşitleri Nelerdir?

Kirlilik Çeşitleri Nelerdir?

Kirlilik Çeşitleri Nelerdir?

Elbise Çeşitleri Nelerdir?

Elbise Çeşitleri Nelerdir?

Soğuk Meze Çeşitleri Nelerdir?

Soğuk Meze Çeşitleri Nelerdir?

Akarsu Çeşitleri Nelerdir?

Akarsu Çeşitleri Nelerdir?

Pekmez Çeşitleri Nelerdir?

Pekmez Çeşitleri Nelerdir?

Güvercin Çeşitleri Nelerdir?

Güvercin Çeşitleri Nelerdir?

Olta Çeşitleri Nelerdir?

Olta Çeşitleri Nelerdir?

Akvaryum Balık Çeşitleri Nelerdir?

Akvaryum Balık Çeşitleri Nelerdir?

Patates Salatası Çeşitleri Nelerdir?

Patates Salatası Çeşitleri Nelerdir?

Dürbün Çeşitleri Nelerdir?

Dürbün Çeşitleri Nelerdir?