Salata çeşitleri günümüzde saymakla ve yapmakla bitmemektedir. Genellikle her yörede farklı yapılan ve birbirinden lezzetli salata çeşitleri bulunmaktadır. Sofraların baş tacı olan salatalar, hemen hemen her yemeğin yanında tercih edilmektedir. Yaz kış demeden her zaman aranan lezzetlerden biridir. Değişik salata çeşitleri, yöreleri gezdikçe fark edilmektedir. Her ana yemeğin yanında mutlaka salata olmalı. Bunun yanı sıra salata çeşitleri yaparak sofraları şenlendirebilir ve herkesi kendinize hayran bırakabilirsiniz. Şimdi sizlere pratik ve hızlı yapılan birkaç salata çeşidi tarifi vereceğim. Köz Biberli Yoğurtlu Salata Tarifi
Malzemeler
Köz Biberli Yoğurtlu Salata Nasıl Yapılır?İlk olarak patatesleri haşlayalım ve soyarak soğumasını bekleyelim. Daha sonra kare şeklinde doğrayalım. Biberleri közlemeyi unutmayalım. Biberleri, kornişon turşuyu, soğanı ve naneyi küçük küçük doğrayın. İyice yıkanmış ve soyulmuş olan havucu da rendeleyelim. Farklı bir kabın içerisine yoğurdu, mayonezi, ezilmiş sarımsağı ve tuzu koyarak iyice karıştıralım. Son olarak hazırlanan karışımı patateslerle birleştirerek karıştıralım ve servise sunalım. Mor Lahana Salatası Tarifi
Malzemeler
Mor Lahana Salatası Nasıl Yapılır?Vereceğim bu tarif tam da turşu tadını vermektedir. Herkesin bayılarak tüketeceği bir tarif olacağından eminim. İlk olarak lahanamızı iyice yıkayalım. Daha sonra oldukça ince şekilde doğrayalım. Tuzunu ve sirkeyi ekleyerek iyice karıştıralım ki diriliği gitsin. Karıştırılarak yumuşayan lahananın içerisine yeşillikleri ince ince doğrayalım. Son olarak limon suyunu, nar ekşisini ve zeytinyağını ekleyerek karıştıralım. Böylece hazır olan salatamızı ikram edebiliriz. Kuru Yemişli Ispanak Salatası Tarifi
Malzemeler
Sosu İçin
Malzemeler
Kuru Yemişli Ispanak Salatası Nasıl Yapılır?İlk olarak ıspanak yapraklarını ayıklayarak iyice yıkamalı ve süzülmesi için kenarda bekletmeliyiz. Avokadoyu alarak güzelce kabuğunu soyalım ve dilimleyelim. Ardından çileği küçük şekilde doğrayalım. Salatanın sosunu hazırlamak için zeytinyağı, tuz, sirke, limon suyu ve rendelenmiş sarımsağı bir kabın içerisinde karıştıralım. İyice kuruyan ıspanak yapraklarını derin bir kaba alarak üzerine dilimlenmiş olan çileği ve avokadoyu ekleyelim. Peyniri de küçülttükten sonra salatanın içine ekleyelim. Son olarak fındığı, susamı ve hazırlanan sosu da ekleyerek iyice karıştıralım. İsteğe bağlı çörek otu da eklenerek servis edilebilir. |
Patatesleri haşlarken ne kadar süre haşlamalıyız ve soğuması için beklerken bir süre vermeniz mümkün mü? Ayrıca közlenmiş biberleri hazırlarken biberleri fırında ne kadar süre tutmam gerek?
Cevap yazMerhaba Okandan,
Patatesleri haşlarken genellikle 20-25 dakika yeterli olacaktır. Patateslerin büyüklüğüne göre bu süreyi biraz azaltabilir veya artırabilirsiniz. Haşlandıklarını anlamak için bir çatal veya bıçak ile kontrol edebilirsiniz; kolayca batıyorsa haşlanmış demektir. Soğuması için ise yaklaşık 10-15 dakika beklemeniz yeterli olacaktır.
Közlenmiş biberleri hazırlarken fırında genellikle 200 derecede 25-30 dakika kadar tutmanız yeterli olacaktır. Biberlerin kabukları kararmaya ve kabarmaya başladığında közlenmiş demektir.
Afiyet olsun!