Kızartma Çeşitleri Kızartma çeşitleri, özellikle çocukların çok severek yediği yemekler arasında yer alır. Çalışan bireyler, öğrenciler ve bekarlar için pratik, lezzetli ve ekonomik bir seçenek olan kızartmalar, kolayca bulunabilen malzemelerle hazırlanmaktadır. Bu nedenle oldukça tercih edilen bir yemektir. Sebze Kızartma Çeşitleri Patates Kızartması Patatesler elma dilimi ya da parmak şeklinde doğranarak kızartılır. Farklı baharatlarla tatlandırılarak da hazırlanabilir. Patateslerin çıtır çıtır olmasını sağlamak için iki kere kızartılması önerilir. Patlıcan Kızartması Patlıcanlar istenen büyüklükte doğranarak kızartılır. Yağ emme özelliği yüksek olduğu için, yumurtalı soslara bulanarak da kızartılabilir. Kabak Kızartması Kabaklar dilimlenerek kızartılabileceği gibi, rendelenerek baharatlarla karıştırılıp mücver şeklinde de kızartılabilir. Biber Kızartması Biber kızartması, özellikle yaz aylarının vazgeçilmez yemeklerinden biridir ve yoğurtlu sarımsakla birlikte servis edilebilir. Bamya Kızartması Bamya kızartması, kimi zaman yemek olarak kimi zaman ise meze olarak sofralarda yer alır. Mineral ve vitamin açısından oldukça zengin ve besleyici bir sebzedir. Havuç Kızartması Havuç kızartması, sofralarda rengi ve lezzeti ile harika bir sunum oluşturur. Rendelenerek kabak ve patatesle karıştırılıp rengarenk bir görüntü de elde edilebilir. Soğan Halkası Kızartması Çıtır çıtır ve çok lezzetli bir yemektir. Büyük boy soğanlar seçilerek daha büyük halkalar elde edilebilir. Mantar Kızartması Düşük kalorili bir sebze olan mantar, diyet programlarında da sıklıkla yer alır. Mantarlar kararmaması için limonlu suda bekletilmeli ve kızartılmadan önce avuç içinde hafifçe sıkılmalıdır. Et Kızartma Çeşitleri Tavuk Kızartması Öğrencilerin, çalışanların ve bekarların kolayca yapabileceği pratik bir yemektir. Tavuklar baharatlı soslarla hazırlayarak farklı tatlar yaratılabilir. Tavuk kızartması için kanat veya but tercih edilmelidir. Kızaran tavuk etlerinin sertleşmemesi için kızardıktan sonra sıcakken tuz eklenmelidir. Et Kızartması Farklı yağlar kullanılarak yapılabilir. Tereyağı kullanıldığında daha lezzetli olur. Eti alırken kasabınıza kızartma için kullanacağınızı belirtmelisiniz. Et kızartması yaparken çok kızartıp kurutmamalısınız. Köfte Kızartması Türk mutfağında çok özel bir yere sahiptir. Kolay gibi görünse de usulüne göre yapılmazsa ve basit kurallara dikkat edilmezse, lezzeti yerinde olmayacaktır. Balık Kızartma Çeşitleri Hamsi Kızartması Hamsi kızartırken içlerinin çok iyi yıkanıp sularının iyice süzdürülmesi gerekir, aksi takdirde lezzetli kızartmalar olmayacaktır. Levrek Kızartması Levrek kızartmadan önce un ve tuz karışımına bulanmalıdır. Bu sayede hem yapışmaz hem de dağılmaz. Alabalık Kızartması Alabalık en güzel tereyağında kızarır. Kızartmadan önce balığı mısır ununa bulamak gereklidir. Hamur İşi Kızartma Çeşitleri Hamur Kızartması Kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmezidir. Domates soslarıyla birlikte sunulabilir. Sigara Böreği Patatesli, peynirli veya kıymalı çeşitleri hazırlanıp kızartılabilir. Soslu Kızartma Çeşitleri Domates Soslu Karışık Kızartma Kızartılmış patates, patlıcan, kabak, havuç gibi sebzelerin üzerine domates sosu dökülerek servis edilir. Sebzeler bir arada kızartılabileceği gibi, tek tek de kızartılarak domates sosu ile sunulabilir. Yoğurt Soslu Kızartmalar Bu kızartmalar, domates soslular gibi hazırlanır ancak üzerine yoğurtlu sarımsak karışımı dökülür. |