Yoğurtlu Salata Çeşitleri
Yoğurt ile hazırlanan salata çeşitleri, özellikle büyük küçük herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen hem meze hem de salata türlerindendir. Özellikle hanımlar toplantılarında, altın günlerinde, çay saatlerinde, akşam yemeklerinde ve öğle yemeklerinde en çok yer verdikleri çeşitler arasında yer alır. Yoğurt ile istediğiniz her türlü malzemeyi bir araya getirerek birbirinden farklı ve lezzetli salata çeşitleri hazırlayabilirsiniz. Yoğurtlu salata çeşitleri, yapılışı ve hazırlanışı oldukça pratik olan salatalardır.
Yoğurtlu Tavuklu Karnabahar Salatası
Malzemeler
- 2 adet küçük tavuk fileto
- 1/2 kavanoz hazır garnitür
- 1 adet orta boy karnabaharın yarısı
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- 1 tutam dereotu
Hazırlanışı
İlk önce karnabaharı dal dal olacak şekilde ayıklayın ve tencerenin içerisine alın. Üzerini geçecek kadar su ve bir miktar tuz ilave ederek hafif şekilde haşlayın. Bu arada tavuk filetoları tencerenin içine alıp üstünü geçecek kadar su ilave edin. Bir fiske tuz ekleyip, tavuk eti yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğuyan tavuk etlerini elinizle küçük parçalara ayırın. Derin bir kâsenin içerisinde yoğurdu, mayonezi, rendelenmiş sarımsağı ve damak zevkinize göre tuzu ekleyip kaşık ile karıştırın. Haşlanmış karnabahar, tavuk etleri, garnitür ve ince doğranmış dereotunu ekleyerek karıştırın. Yoğurdun miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Hazırlanan yoğurtlu tavuklu karnabahar salatası servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Yoğurtlu Sebze Salatası
Malzemeler
- 2,5 su bardağı yoğurt
- 3 adet orta boy haşlanmış patates
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy kabak
- 2 tutam dereotu
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Hazırlanışı
Derin bir kâsenin içinde patatesleri rendeleyin, ayrı bir kabın içinde kabağı rendeleyin ve suyunu sıktıktan sonra kâsenin içine ilave edin. Daha sonra havucu ve sarımsağı da aynı kabın içine rendeleyin. Dereotunu ince doğrayarak malzemelere ilave edin. En son yoğurdu ve damak zevkinize göre tuzu ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Hazırladığınız yoğurtlu sebze salatasını buzdolabında 1 saat dinlendirin ve ardından servis tabağına alın.
Afiyet olsun.
Yoğurtlu Kabak Salatası
Malzemeler
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 3 adet orta boy kabak
- 5 parça ceviz içi
- 1 tutam dereotu
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Hazırlanışı
Öncelikle kabakların kabuğunu soyun ve rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Geniş bir tavaya zeytinyağını ilave edin ve rendelenmiş kabakları ekleyerek suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Soğumaya bırakın. Soğuyan kabakları kabın içine alın ve üzerine yoğurdu, ince kıyılmış dereotunu, rendelenmiş sarımsağı, ceviz içini ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın. Hazırlanan yoğurtlu kabak salatasını servis tabağına alın.
Afiyet olsun.
|