Tavuk Yemek Çeşitleri Tavuk, sağlıklı beslenmek isteyenlerin ilk sıralarda tercih ettiği bir besindir. Hem ekonomik hem de pratik yemeklerin ana malzemesi olarak öne çıkar. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan ve yoğun iş temposunda olan bireyler için hızlı hazırlanan yemekler tercih edilir. Tavuk, kırmızı ete göre daha çabuk pişmesi nedeniyle oldukça popülerdir. Bu sebeple, çalışan kadınlar ve öğrenciler için vazgeçilmez bir yemek seçeneğidir. Tavuk Yemek Çeşitleri Tavuklu Pilav Malzemeleri
Yapılışı: Tavuk incikleri bol su ile yıkayalım. Tencereye incikleri ve suyu koyup ocağa yerleştirelim ve altını açalım. Yaklaşık 1 saat pişirdikten sonra ocaktan indirelim. İnciğin suyunu süzüp, tavuk etlerini başka bir kaba alalım ve küçük parçalara ayıralım. Pirinçleri kaynar su ile haşlayıp 20 dakika dinlendirelim. Tavuk suyunu ince bir süzgeçte süzüp, pirinç miktarına göre ölçüp ocağa koyalım ve kaynamasını bekleyelim. Yıkadığımız pirinçleri tavuk suyunun içine atıp kaynadıktan sonra altını kısalım. Pirinçler piştikten sonra tencerenin altını kapatıp dinlendirelim. Sos tavasına tereyağını koyup ısıtalım ve çam fıstıklarını ekleyip hafif kızartalım. Çam fıstıkları fazla ısıda çabuk yanabilir, dikkat edelim. Sunum için bir kase alıp önce çam fıstıkları, sonra tavuk etleri ve en son pilavı koyup tabağa ters çevirelim. Afiyet olsun. Mantarlı Tavuk Sote Malzemeleri
Yapılışı: Tavuk etlerini bol su ile yıkayıp kuşbaşı şeklinde doğrayalım. Tavuk etlerini ve ayçiçek yağını tavaya koyup ocağa koyalım. Soğanları soyup küçük doğrayalım ve tavuk etlerinin içine atalım. Aynı işlemi yeşil biber ve domates için de yapalım. Önce yeşil biberi, ardından domatesi ekleyip 15 dakika pişirelim. En son baharatları ekleyip 5 dakika daha pişirelim. Temizlenen mantarları ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı ile soteleyelim. Sotelenmiş mantarları tavuk soteye ekleyelim. Afiyet olsun. Dilim Patatesli Fırında Tavuk Malzemeleri
Yapılışı: Sıvı yağın içine tüm baharat malzemelerini ekleyip bir sos elde edelim. Bol su ile yıkadığımız bagetleri, dilimlenmiş patates ve soğanları sosun içine atalım ve tüm malzemeyi karıştıralım. Fırın tepsisine yayalım. Üzerine halka şeklinde kesilmiş domatesleri dizip, fırında 200 derecede 45 dakika pişirelim. Afiyet olsun. Sonuç Tavuk yemek çeşitleri, yapımı kolay ve lezzetli yemekler sunar. Kendi damak tadınıza göre bu tariflere farklı lezzetler katabilirsiniz. İstediğiniz baharat ve sebzeleri ekleyip çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Ahugül
26 Temmuz 2024 CumaTavuklu pilav yaparken pirinçleri haşlayıp 20 dakika dinlendirmem mi gerekiyor? Bir de çam fıstıklarını kızartırken kolayca yanabilir mi?
Cevap yazAdmin
26 Temmuz 2024 CumaAhugül,
Tavuklu pilav yaparken pirinçleri haşlaman gerekmiyor. Pirinçleri iyice yıkayıp süzdükten sonra bir süre sıcak suda bekletirsen yeterli olacaktır. Bu işlem pirinçlerin daha iyi pişmesini ve daha lezzetli olmasını sağlar. Çam fıstıklarını kızartırken ise dikkatli olmalısın, çünkü çabuk yanabilirler. Orta ateşte sürekli karıştırarak kızartırsan fıstıkların yanmadan güzelce kızarmasını sağlayabilirsin. Afiyet olsun!