Tavuk Yemek Çeşitleri Nelerdir?
26 Temmuz 2024

Tavuk Yemek Çeşitleri Nelerdir?

Tavuk Yemek Çeşitleri

Tavuk, sağlıklı beslenmek isteyenlerin ilk sıralarda tercih ettiği bir besindir. Hem ekonomik hem de pratik yemeklerin ana malzemesi olarak öne çıkar. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan ve yoğun iş temposunda olan bireyler için hızlı hazırlanan yemekler tercih edilir. Tavuk, kırmızı ete göre daha çabuk pişmesi nedeniyle oldukça popülerdir. Bu sebeple, çalışan kadınlar ve öğrenciler için vazgeçilmez bir yemek seçeneğidir.

Tavuk Yemek Çeşitleri

Tavuklu Pilav Malzemeleri

  • 500 gr tavuk incik
  • 250 gr pirinç
  • 150 gr çam fıstığı
  • 100 gr tereyağı
  • Tuz

Yapılışı: Tavuk incikleri bol su ile yıkayalım. Tencereye incikleri ve suyu koyup ocağa yerleştirelim ve altını açalım. Yaklaşık 1 saat pişirdikten sonra ocaktan indirelim. İnciğin suyunu süzüp, tavuk etlerini başka bir kaba alalım ve küçük parçalara ayıralım. Pirinçleri kaynar su ile haşlayıp 20 dakika dinlendirelim. Tavuk suyunu ince bir süzgeçte süzüp, pirinç miktarına göre ölçüp ocağa koyalım ve kaynamasını bekleyelim. Yıkadığımız pirinçleri tavuk suyunun içine atıp kaynadıktan sonra altını kısalım. Pirinçler piştikten sonra tencerenin altını kapatıp dinlendirelim. Sos tavasına tereyağını koyup ısıtalım ve çam fıstıklarını ekleyip hafif kızartalım. Çam fıstıkları fazla ısıda çabuk yanabilir, dikkat edelim. Sunum için bir kase alıp önce çam fıstıkları, sonra tavuk etleri ve en son pilavı koyup tabağa ters çevirelim.

Afiyet olsun.

Mantarlı Tavuk Sote Malzemeleri

  • 750 gr tavuk göğüs eti
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 orta boy soğan
  • 2 adet domates
  • 200 gr mantar
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber

Yapılışı: Tavuk etlerini bol su ile yıkayıp kuşbaşı şeklinde doğrayalım. Tavuk etlerini ve ayçiçek yağını tavaya koyup ocağa koyalım. Soğanları soyup küçük doğrayalım ve tavuk etlerinin içine atalım. Aynı işlemi yeşil biber ve domates için de yapalım. Önce yeşil biberi, ardından domatesi ekleyip 15 dakika pişirelim. En son baharatları ekleyip 5 dakika daha pişirelim. Temizlenen mantarları ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı ile soteleyelim. Sotelenmiş mantarları tavuk soteye ekleyelim.

Afiyet olsun.

Dilim Patatesli Fırında Tavuk Malzemeleri

  • 500 gr tavuk baget
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet soğan
  • 1 adet domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Kekik
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı

Yapılışı: Sıvı yağın içine tüm baharat malzemelerini ekleyip bir sos elde edelim. Bol su ile yıkadığımız bagetleri, dilimlenmiş patates ve soğanları sosun içine atalım ve tüm malzemeyi karıştıralım. Fırın tepsisine yayalım. Üzerine halka şeklinde kesilmiş domatesleri dizip, fırında 200 derecede 45 dakika pişirelim.

Afiyet olsun.

Sonuç

Tavuk yemek çeşitleri, yapımı kolay ve lezzetli yemekler sunar. Kendi damak tadınıza göre bu tariflere farklı lezzetler katabilirsiniz. İstediğiniz baharat ve sebzeleri ekleyip çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ahugül

26 Temmuz 2024 Cuma

Tavuklu pilav yaparken pirinçleri haşlayıp 20 dakika dinlendirmem mi gerekiyor? Bir de çam fıstıklarını kızartırken kolayca yanabilir mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Ahugül,

Tavuklu pilav yaparken pirinçleri haşlaman gerekmiyor. Pirinçleri iyice yıkayıp süzdükten sonra bir süre sıcak suda bekletirsen yeterli olacaktır. Bu işlem pirinçlerin daha iyi pişmesini ve daha lezzetli olmasını sağlar. Çam fıstıklarını kızartırken ise dikkatli olmalısın, çünkü çabuk yanabilirler. Orta ateşte sürekli karıştırarak kızartırsan fıstıkların yanmadan güzelce kızarmasını sağlayabilirsin. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Editörün Seçtiği

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tezgah Çeşitleri Nelerdir?

Tezgah Çeşitleri Nelerdir?

Çikolata Çeşitleri Nelerdir?

Çikolata Çeşitleri Nelerdir?

Çilek Çeşitleri Nelerdir?

Çilek Çeşitleri Nelerdir?

Yoğurtlu Salata Çeşitleri Nelerdir?

Yoğurtlu Salata Çeşitleri Nelerdir?

İncir Çeşitleri Nelerdir?

İncir Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Tavuk Çeşitleri Nelerdir?

Tavuk Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Doğru Çeşitleri Nelerdir?

Doğru Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Gübre Çeşitleri Nelerdir?

Gübre Çeşitleri Nelerdir?

Tavan Çeşitleri Nelerdir?

Tavan Çeşitleri Nelerdir?

Cam Çeşitleri Nelerdir?

Cam Çeşitleri Nelerdir?

Kamera Çeşitleri Nelerdir?

Kamera Çeşitleri Nelerdir?

Kahve Çeşitleri Nelerdir?

Kahve Çeşitleri Nelerdir?

Boya Çeşitleri Nelerdir?

Boya Çeşitleri Nelerdir?

Izgara Çeşitleri Nelerdir?

Izgara Çeşitleri Nelerdir?

Değişik Çorba Çeşitleri Nelerdir?

Değişik Çorba Çeşitleri Nelerdir?

Diş Çeşitleri Nelerdir?

Diş Çeşitleri Nelerdir?

İbadet Çeşitleri Nelerdir?

İbadet Çeşitleri Nelerdir?

Patates Salatası Çeşitleri Nelerdir?

Patates Salatası Çeşitleri Nelerdir?

Çerceve Çeşitleri Nelerdir?

Çerceve Çeşitleri Nelerdir?

Baklava Çeşitleri Nelerdir?

Baklava Çeşitleri Nelerdir?

Dut Çeşitleri Nelerdir?

Dut Çeşitleri Nelerdir?

Örgü Çeşitleri Nelerdir?

Örgü Çeşitleri Nelerdir?

Omlet Çeşitleri Nelerdir?

Omlet Çeşitleri Nelerdir?

Köfte Çeşitleri Nelerdir?

Köfte Çeşitleri Nelerdir?

Sulu Yemek Çeşitleri Nelerdir?

Sulu Yemek Çeşitleri Nelerdir?

Peynir Çeşitleri Nelerdir?

Peynir Çeşitleri Nelerdir?

Sensör Çeşitleri Nelerdir?

Sensör Çeşitleri Nelerdir?

Gözlük Çeşitleri Nelerdir?

Gözlük Çeşitleri Nelerdir?

Meze Çeşitleri Nelerdir?

Meze Çeşitleri Nelerdir?

Telefon Çeşitleri Nelerdir?

Telefon Çeşitleri Nelerdir?

Dondurma Çeşitleri Nelerdir?

Dondurma Çeşitleri Nelerdir?

Üreme Çeşitleri Nelerdir?

Üreme Çeşitleri Nelerdir?

Kolye Çeşitleri Nelerdir?

Kolye Çeşitleri Nelerdir?

Müze Çeşitleri Nelerdir?

Müze Çeşitleri Nelerdir?

Kelebek Çeşitleri Nelerdir?

Kelebek Çeşitleri Nelerdir?