Baklava Çeşitleri Baklava çeşitleri, Türk mutfağınız vazgeçilmez, hamurlu ve şerbetli tatlısı olan baklava dünyaya nam salmış bir tatlı türüdür. Özellikle Gaziantep ilinde farklı şekillerde yapılmaktadır. Bayramların vazgeçilmez ikramlıklarından biri olan baklavayı farklı şekillerde hazırlamak mümkündür. Cevizli, fıstıklı, kadayıflı gibi pek çok çeşidi bulunmaktadır. Kalori bakımından oldukça zengin bir tatlı türüdür. Bir dilim fıstıklı baklava tüketerek 100 kalori alınabilir. Bu yazımızda değişik baklava çeşitleri tariflerine ulaşabilir, evinizde kolaylıkla bu tarifleri uygulayabilirsiniz. Baklava çeşitleri nelerdir? Kolay cevizli ev baklavası için gerekli malzemeler - 1 su bardağı süt
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tane kabartma tozu
- 1 çorba kaşığı sirke
- Tuz
- 6 su bardağı un
İçi için - İri çekilmiş ceviz içi
- Yufkaları açmak için
- Mısır nişastası
- Şerbeti için
- 5 su bardağı su
- 4,5 su bardağı toz şeker
- 2 tane limon suyu
Üzeri için Kolay cevizli ev baklavası yapılışı Çukur bir yoğurma kabının içine sıvıyağ, süt, yumurta, kabartma tozu ve tuz eklenerek elle homojen şekilde karıştırılır. Üzerine un ilave edilir ve yumuşak kıvamda özlü bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Hazırlanan hamur yarım saat dinlendirildikten sonra bıçakla 30 eşit parçaya bölünerek bezelenir. Her bir parça mısır nişastası yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açılır. Aralarına nişasta serpilerek 10 kata tamamlanır. Yani 10 tane yufka üst üste koyulur. Bu şekilde 3 grup elde edilir. Daha sonra her bir grup merdane kullanılarak kullanılacak tepsi büyüklüğünde tekrar açılır. Açılan hamur tepsiye serilir ve arasına iri çekilmiş ceviz serpilir. Diğer 10'lu grup açılarak cevizin üzerine serilir. BU kata tekrar ceviz serpilip son kat açılır ve cevizin üzerine kapatılır. Tamamlanan baklava tercih edilen şekilde kesilir. Tereyağı ya da tercihe göre margarin ocakta eritilerek bir kepçe yardımıyla kesilen baklavanın üzerine eşit şekilde dökülür. Fırın 200 derecede ısıtılarak baklava fırına verilir ve altı üstü kızarana kadar fırınlanır. Şerbet için su ve toz şeker bir tencere içine alınır. Şeker eriyene kadar karıştırılarak ocağa alınır. 15 dakika kaynatıldıktan sonra limon tuzu eklenip bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Fırından çıkan baklava soğuduktan sonra şerbet sıcak olacak şekilde baklavanın üzerine eşit şekilde dökülür. Kolay cevizli ev baklavası şerbetini çektikten sonra servis edilebilir. Afiyet olsun. Gazete baklavası için gerekli malzemeler Hamuru için - 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım limon suyu
- 1 şeker kaşığı sirke
- 1 tane kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- Hamuru açmak için nişasta
İçi için Şerbeti için - 3 tane limon tuzu
- 4 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
Üzeri için - 4 yemek kaşığı margarin
- 1 su bardağı sıvıyağ
Gazete baklavası yapılışı Bayram ve özel günlerin vazgeçilmez tatlısı olan gazete baklavası baklava çeşitleri arasında lezzetiyle ayrı bir yer tutar. Hamurunu hazırlamak için un ve kabartma tozu haricinde tüm malzeme bir kabın içinde karıştırılır. Malzemeler karıştıktan sonra elenmiş un ve kabartma tozu eklenip homojen ve yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Yoğrulan hamurun üzeri nemli bir bezle kapatılıp 15-20 dakika dinlendirilir. Bu arada şerbeti hazırlanır. Şerbet için ufak bir tencerenin içine şeker ve su eklenip kaynamaya bırakılır. 15 dakika kadar kaynattıktan sonra limon tuzu ilave edilip bir iki dakika sonra şerbet ocaktan alınır. Dinlenen hamur bezelere ayrılarak olabildiğince ince olacak şekilde açılır. Açılan her bir yufka oklavaya gevşek şekilde sarılır ve büzülerek oklavadan çıkartılır. Bir gazete üzerine nazik hareketlerle açılan yufka yerleştirilerek hafif kuruması beklenir. 3 tane beze aynı şekilde hazırlanıp kurutulur. İki tane yufka üst üste alınır ve iri çekilmiş ceviz serpilir. Gazete hafif hafif kaldırılarak yufka rulo şeklinde katlanıp tepsiye alınır. Tepsi dolana kadar aynı şekilde diğer yufkalar da hazırlanır. 2'şer parmak kalınlığında kesilir. Margarin ve sıvıyağ ocakta ısıtılarak kepçe yardımıyla baklavanın üzerine dökülür. 200 derecelik fırına verilen baklava kızarana kadar pişirilir. Fırından alınan baklavanın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine önceden hazırlanan ve soğumaya bırakılan şerbet dökülür. Gazete baklavası şerbetini çektikten sonra servis edilebilir. Afiyet olsun. Son Güncelleme : 29.07.2018 04:01:39 Baklava Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Baklava Çeşitleri" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Borç Çeşitleri | Borç Çeşitleri, Yapılan alışveriş sonucu ortaya çıkan vereceğin ödemesinin belli bir süreliğine ve şartlara göre ertelenmesiyle ortaya çıkan ya da geçici bir süreliğine geri verilmek üzere alınan para veya mala borç adı verilmektedir. Her iki durumda... |  | Bulmaca Çeşitleri | Bulmaca Çeşitleri; Hem gazetelerde hem de dergilerde bulunan farklı farklı çeşitleri olan ve bulunması istenen şeyi zihin ile düşündürerek bulmayı amaçlayan bilgi yoklama yada kelime bulma oyunlarına bulmaca denir. Bulmaca çözen bireylerin zeka, mant... |  | Sos Çeşitleri | Sos çeşitleri, bir çok baharat ve sebzenin birleştirilmesiyle hazırlanan karışımlara sos denir. Yemekler için farklı lezzetlerde ve çok sayıda soslar yapılmaktadır. Sos farklı kültürlerde daha yaygın olarak kullanılan bir lezzettir. Sos çeşitlerini h... |  | Yeşil Fasulye Çeşitleri | Fasulye çeşitleri, Oldukça yüksek besin değeri ile enerji deposu olan fasulye yaz kış demeden tüketilmesi mümkün olan bir besindir. İçerdiği yüksek protein değeri ile kuru fasulye diyet programlarında da yer alır. Kalp sağlığından, yorgunluğa kadar ... |  | Silah Çeşitleri | Silah çeşitleri, aslında oldukça fazla olmaktadır. Silah hem savunma amacı ile hemde av vb. hobiler için kullanılan aletlerdir. Geçmişte silah olarak daha çok oklar kullanılırken, gelişen dünyada artık birçok silah üretimi yapılmaktadır. Kullanım seb... |  | Ağda Çeşitleri | Ağda Çeşitleri; Kadınların vücut kıllarının temizlenmesi için kullandığı malzemedir ağda. Ağda yerine jilet yada lazer yöntemleri de vardır. Fakat jilet pratik olmakla beraber kıl köklerini kuvvetlendirir, kılların daha hızlı çıkmasını sağlar, daha s... |  | Marul Çeşitleri | Marul çeşitleri, her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilen bir sebze olan marul salataların vazgeçilmez ana maddesidir. 2-3 ay gibi kısa sürede açık veya kapalı alanlarda yetişebilir. Nemli ortamları oldukça severler. Ülkemizde çok çeşidi yetişmekted... |  | Kuru Fasulye Çeşitleri | Kuru Fasulye Çeşitleri, Kuru fasulye Türk mutfağının asırlardır vazgeçemediği gibi herkesin sevdiği bir yemektir. Besleyici değeri bakımından çok zengin içeriğe sahip olan kuru fasulye, isteğe göre yapılan birçok çeşidi vardır. Bunların içerisinde ku... |  | Din Çeşitleri | Din çeşitleri; İnsanoğlu fıtrat olarak inanmak üzerine yaratılmıştır. Bir ilaha inanma güdüsü her kulda doğuştan var olan bir inançtır. Günümüzde yeryüzünde insanların inandıkları dinleri ; Hak din, tahrif edilmiş dinler ve batıl (sapık) dinler olmak... |  | Kültür Çeşitleri | Kültür Çeşitleri, Kültür; İnsan türüne özgü olan bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ve bu bütünlerin parçası olan maddi nesneler olarak tanımlanır. Sözlük anlamı ile kültür ise; Bir toplumun duyuş ve düşünüş birliğini meydana getiren, gelenek durumun... |  | Tost Çeşitleri | Tost çeşitleri, aslında kişinin damak tadına göre çok farklılık gösterebilmektedir. Ancak bugün burada temel olarak tercih ettiğimiz tost çeşitlerinden bahsedeceğiz. Tostlar bildiğiniz gibi kahvaltılıkların en pratik olanı olmaktadır. İki ekmek arası... |  | Bant Çeşitleri | Bant çeşitleri, sağlık alanında kullanılan bantlardan tutunda, evlerde, ofislerde yada paketleme yapılan yerlerde bulunmaktadır. İlerleyen teknoloji ve ortaya çıkan değişik ihtiyaçlar sonucunda bant çeşitlerinin kendi içerisinde de değişik özellikler... | | | Borç Çeşitleri | | Bulmaca Çeşitleri | | Sos Çeşitleri | | Yeşil Fasulye Çeşitleri | | Silah Çeşitleri | | Ağda Çeşitleri | | Marul Çeşitleri | | Kuru Fasulye Çeşitleri | | Din Çeşitleri | | Kültür Çeşitleri | | Tost Çeşitleri | | Bant Çeşitleri | | Mısır Çeşitleri | | Izgara Çeşitleri | | Gaz Çeşitleri | | Metal Çeşitleri | | Doğru Çeşitleri | | Dondurma Çeşitleri | | Patates Çeşitleri | | Ses Çeşitleri | | Kayısı Çeşitleri | | Saat Çeşitleri | | Baklava Çeşitleri | | Teleskop Çeşitleri | | Matkap Ucu Çeşitleri | | Telefon Çeşitleri | | Diyet Çeşitleri | | Ayı Çeşitleri | | Döner Çeşitleri | | Makas Çeşitleri | Popüler İçerik | Mısır Çeşitleri Mısır çeşitleri: Ülkemizde birçok bölgede yetiştiriciliği yapılan mısır oldukça dayanıklı olması bakımından her tür iklim yapısına uygundur. 2 metreye... | Izgara Çeşitleri Izgara Çeşitleri, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi çeşitli et ürünlerinden ateş ile ızgara ızgara üzerinde yapılan ana yemeklerdir. Ülkemizde hem... | Gaz Çeşitleri Gaz Çeşitleri; Gaz; maddenin üç halinden olup en düzensiz olanıdır. Gaz tanecikleri arasındaki boşluk çok fazladır, tanecikleri hem öteleme hem de tit... | Metal Çeşitleri Metal çeşitleri, fiziksel ve kimyasal özelliklere dayalı olarak farklılık göstermektedir. Metallerin çoğu, sıvı benzeri hareket gösteren civa haricind... | Doğru Çeşitleri Doğru Çeşitleri, Doğru her iki tarafı da sonsuz uzanan noktalara denilmektedir. Başka bir deyişle doğru, her iki yönden sonsuza kadar giden aynı nokta... | Dondurma Çeşitleri Dondurma Çeşitleri, dondurma dört mevsim herkesin en çok severek tükettiği ve özellikle yaz aylarının en vazgeçilmez muhteşem lezzete sahip olan serin... | Patates Çeşitleri Patates çeşitleri. Dünyada genelinde yaygın olarak tüketilen patates, mutfakların bir numaralı sebzesidir. Kızartması, püresi, kumpiri ile patatesi se... | |