Sandviç Çeşitleri Genellikle açlığımızı yatıştırmak ve ayaküstü atıştırmalık olarak tükettiğimiz besinler arasında sandviçler önemli bir yere sahiptir. Son derece lezzetli ve doyurucu olan sandviçler, karbonhidrat içerirler. Ancak, sandviç hazırlarken ekmeğin arasına koyduğumuz malzemelerle daha sağlıklı hale getirebiliriz. Evde, eşlerimize iş yerinde atıştırmalık olarak hazırlarız; okula giden çocuklarımıza yaparız; uzun alışverişler sırasında yemek üzere çantamıza koyarız. Kısacası, sandviçler sokakta, okulda, iş yerinde kolay beslenme sağlar. Hem doyurucudur hem de besleyicidir. Özel günlerin, partilerin, cemiyetlerin ve toplantıların en pratik yiyecekleridir. Sandviç Çeşitleri ve Dikkat Edilmesi Gerekenler Sandviç çeşitleri, çoğunlukla seyahatlerde yolcu ikramı olarak sunulur. Ancak, sandviç hazırlarken salam veya sosis gibi malzemeler kullanılıyorsa dikkat edilmesi gereken en önemli husus, bu malzemelerin taze tüketilmesidir. Çünkü salam ve sosis gibi gıdalar çok kısa sürede bozulabilir ve zehirlenme riskine yol açabilir. Gün içerisinde aşırıya kaçmamak üzere tüketmek daha sağlıklı olacaktır. Sandviçleri evde hazırlarken sorun olmaz, fakat dışarıdan alınan sandviçleri özenle seçmek gerekir. Daima alışveriş yapılan ve güvenilen yerlerden alıp tüketmek doğru olacaktır. Popüler Sandviç Çeşitleri Günümüzde birçok farklı sandviç çeşidi bulunmaktadır. Bunlar arasında:
Karışık Sandviç Nasıl Yapılır? Malzeme Listesi
Üzeri İçin
Arası İçin
Nasıl Yapılır? Karışık sandviç tarifi için, sandviç hamurunu hazırlayarak başlayalım. Çukur bir kaba 5 su bardağı unu boşaltıyoruz. Üzerine tuzu serperek karıştırıyoruz. Unun ortasını havuz gibi açıyoruz ve 1 paket yaş mayayı koyuyoruz. Üzerine 1 yumurta akını boşaltıyoruz, sarısını ise sandviçlerin üzerine sürmek üzere ayrı bir tabağa koyuyoruz. Zeytinyağını da ilave ediyoruz, biraz ılık su dökerek unu almadan ortadaki sıvı malzemeyi biraz karıştırıyoruz. Sıvı malzemeler harmanlandıktan sonra yavaş yavaş unu ortaya çekmeye başlayarak hamuru yoğuruyoruz. Hamurun kıvamına göre ılık suyu ince ince dökmeye devam ediyoruz. Yumuşak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurup hamuru hazır ediyoruz. Hazırlanan hamurdan 10 adet beze koparıp, yuvarlak hale getiriyoruz. Hamur bezeleri masanın üstünde ileri geri hareketlerle oval şekline getirilir. Tüm hamur bezeleri aynı şekilde yapılarak hazırlanır. Yağlanan fırın tepsisine dizilir. Sandviç ekmeklerinin üzerine yumurta sarısı sürülür. Oda sıcaklığında ve tepside mayalanması için bekletilir. Daha sonra önceden 200 derecede ısıtılmış fırına pişmeye koyuyoruz. Pişen sandviç ekmeklerini biraz soğuduktan sonra enlemesine yarım kesiyoruz. Aralarına peynir dilimi, salatalık ve domates dilimlerinden koyuyoruz. Artık sandviçler yemeğe hazır hale gelmiştir. Afiyet olsun. |
Erdin
21 Temmuz 2024 PazarSandviç çeşitlerinden hangisini denemek daha sağlıklı olur? Özellikle salam ve sosis kullanırken çok dikkat etmek gerektiği yazıyor. Bu tür malzemeler yerine başka ne tür malzemeler önerirsiniz?
Cevap yazAdmin
21 Temmuz 2024 PazarErdin, sorduğun soru çok önemli. Salam ve sosis gibi işlenmiş et ürünleri sağlık açısından risk taşıyabilir. Daha sağlıklı sandviçler yapmak için taze ve doğal malzemeler kullanmanı öneririm. Örneğin, taze tavuk göğsü, hindi, somon gibi az yağlı ve protein aÄısından zengin malzemeleri tercih edebilirsin. Ayrıca, bol miktarda yeşillik, domates, avokado ve tam tahıllı ekmek kullanarak besleyici ve lezzetli sandviçler hazırlayabilirsin. Bu şekilde hem sağlıklı hem de doyurucu bir öğün elde etmiş olursun.