Kabak tatlısının tariflerini okuduğumda, özellikle klasik kabak tatlısının yapımının ne kadar basit olduğunu fark ettim. Kabakları soyup dilimlemek, üzerine şeker serpip bekletmek, ardından pişirmek gerçekten de pratik bir yöntem. Peki, sizce kabak tatlısının içine eklenen ceviz, lezzeti nasıl etkiliyor? Cevizli kabak tatlısını denediniz mi? Ayrıca sütlü kabak tatlısı tarifinde nişasta kullanılması, tatlının kıvamını nasıl etkiliyor sizce? Hem hafif hem de besleyici olması açısından sütten ve kabaktan elde edilen bu tatlıyı tercih edenler için başka hangi malzemeler eklenebilir?
Kabak tatlısının tariflerini okuduğumda, özellikle klasik kabak tatlısının yapımının ne kadar basit olduğunu fark ettim. Kabakları soyup dilimlemek, üzerine şeker serpip bekletmek, ardından pişirmek gerçekten de pratik bir yöntem. Peki, sizce kabak tatlısının içine eklenen ceviz, lezzeti nasıl etkiliyor? Cevizli kabak tatlısını denediniz mi? Ayrıca sütlü kabak tatlısı tarifinde nişasta kullanılması, tatlının kıvamını nasıl etkiliyor sizce? Hem hafif hem de besleyici olması açısından sütten ve kabaktan elde edilen bu tatlıyı tercih edenler için başka hangi malzemeler eklenebilir?
Cevap yaz