Helva yapımını denemek isteyen biri olarak, tahin helvasının yapılışını oldukça basit buldum. Malzemelerin karıştırılması ve kıvamın ayarlanması sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalar neler? Özellikle su eklerken dikkat etmemiz gereken bir şey var mı? Ayrıca, un helvasında unun rengi altın sarısına dönene kadar kavrulması gerektiği belirtilmiş. Kavrulma süresi hakkında ipuçlarınız var mı?
Helva yapımını denemek isteyen biri olarak, tahin helvasının yapılışını oldukça basit buldum. Malzemelerin karıştırılması ve kıvamın ayarlanması sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalar neler? Özellikle su eklerken dikkat etmemiz gereken bir şey var mı? Ayrıca, un helvasında unun rengi altın sarısına dönene kadar kavrulması gerektiği belirtilmiş. Kavrulma süresi hakkında ipuçlarınız var mı?
Cevap yaz